onsdag 28. mai 2008

Økte bensinpriser


En viktig sak i nyhetsbildet den siste uken er diskusjonen rundt bensinprisene som stadig ser ut til å øke. Folk raser over den dyre dristoffprisen mens de kjører bil som aldri før. I flere år har miljødebatten vært et viktig tema, og alle vet at det å kjøre mindre bil, som drives av den ikke-fornybare ressursen olje, kan bidra stort til å redusere utslippet av CO2. Likevel ser det ikke ut til at dette har gjort at folk har latt bilen stå mer i garasjen.
Statsminister Jens Stoltenberg har uttalt at regjeringen ikke vil jobbe for å redusere prisene, fordi det er viktigere å bruke penger på sektorer som skole, helse- og utdanning. I tillegg er dyrere drivstoff en del av det avtalte klimaforliket som Norge har valgt å delta i. Klimaforliket krever i tillegg at bensinprisene økes ytterligere fra 1. juli. FrP er det eneste partiet som ønsker å senke bensinprisene.
Bensinprisene har økt også utenlands, og i USA koster bensinen nå rundt 5 kroner literen(!) Dette er mye for Amerikanerene som er sinte på økningen.
Er det rart at folk kjører bil når bensinen er billigere enn vann?

2 kommentarer:

LK sa...

Hva synes du om denne saken? Er det greit at prisene settes opp? Er det ikke rimelig at vi må betale når vi forurenser, eller bør politikerne få oss til å punge ut på andre måter? Diskusjonen kommer nok til å vare en stund...

Ragnhild sa...

Jeg synes helt klart at prisene må opp! Og min mening er at de ikke er høye nok før folk tenker, hver gang de setter seg inn i bilen, om de virkelig skal kjøre bil i dag. -For miljøet OG lommebokens skyld. Samtidig bør de pengene bensinprisene settes opp med heller bli brukt i andre sektorer enn å havne i hendene til Statoil og Shell..!